Тест

Мітинг у Сімферополі: "Ви не наші жінки! Ми вас не поважаємо!"

У середу вдень біля заблокованої "самообороною" військової частини в Сімферополі зібрався мітинг "Жінки за мир".

Жінки вийшли до воріт частини з плакатами "Ми ростимо дітей для щастя і миру", "Кримчанки вдячні кримським військовим за стійкість і мужність", "Крим - територія миру".

На той час біля частини зібралися кілька десятків представників місцевої "самооборони" - люди з пов'язками "дружинник", георгіївськими і російськими стрічками.

Вже третій день вони блокують вхід у військову частину і відганяють "проукраїнських" активістів.

Кілька активістів "самооборони" підбігли до жінок, розірвали плакати та розштовхали їх. Вони кричали: "Ви не наші жінки! Ми вас не поважаємо! Забирайтеся геть!"

Через кілька хвилин всіх жінок та інших "проукраїнських" активістів витіснили на проїжджу частину і на інший бік вулиці.

Приспіли міліціонери, але нікого з учасників не затримали і вели себе абсолютно нейтрально.

Пізніше, коли до "проукраїнських" активістів підійшов провокатор з камерою, який намагався розігріти конфлікт, вони дивилися на те, що відбувається, спокійно і флегматично.

З-за паркану заблокованої частини визирали військові - вони не виходять звідси вже кілька днів: "самооборона" їх хоч і випускає, але назад на територію не пускає. Правда, самі "самооборонівці" на камеру заявили, що "вони просто самі не хочуть входити". Кільком військовим довелося перестрибувати через паркан, щоб потрапити в частину.

"Проукраїнських" і "проросійських" активістів розділила дорога. Автомобілі рухалися по ній, як ні в чому не бувало - проїжджу частину ніхто не перекрив, даішників не було.

Обидві сторони продовжували спілкуватися між собою, переходячи один до одного через вулицю, а представники "самооборони" потихеньку випихали пресу від військової частини.

"Тут знімати не можна", - говорили вони, закриваючи камери і штовхаючи журналістів на дорогу.

На питання, чому не можна, відповідали: "Та тому що ми так сказали".

Коли учасники мітингу "Жінки за мир" почали розходитися, у натовп забіг провокатор в куртці з біло-синьо-червоними смужками і написом "Спорт школа інтернат" і спробував почати бійку. Обійшлося без кулаків.

Військова частина продовжує блокуватися "самообороною" і озброєними людьми в російській солдатській формі. На вході все ще висить прапор України.