Доброчинці взялися помогти незрячим дітям побачити світ

— 12 квітня 2014, 12:27

Подібна благочинна акція проводиться в Україні щороку. Прикладом і натхненням для ініціативи послугувала польська організація "Велика оркестра святкової допомоги", яка проводить такі акції вже 20 років.

Зібрані волонтерами кошти спрямовують до державних медичних установ, які опікуються дітьми з тією чи іншою формою інвалідності. Скажімо, минулого року ініціатива підтримувала дітей із вадами слуху.

Завдяки акції було закуплено 780 слухових апаратів та розподілено по всій Україні, а також придбано апарати для ехоскринінгу, аудіометри та імпедансометри.

Головний офтальмолог МОЗ України, професор Сергій Риков розповів, що щороку до держави надходять звернення із проханням фінансової допомоги для придбання необхідного діагностичного обладнання у дитячі лікарні, але наразі ніякої допомоги державою надано так і не було.

Тож всі надії лікарі покладають на акцію, організовану волонтерами. За словами лікаря, наразі в Україні 7000 дітей з інвалідністю по зору, з них 720 сліпі повністю. Проте є способи і можливості до 2020 року зменшити кількість дітей, що слабко бачать, вдвічі.

Досвід показує, що при правильній організації програми допомоги таким дітям, є позитивна динаміка по кількості захворювань.

Скажімо, ще у 2007 році дітей-інвалідів з вадами зору було 11 тисяч (проти 7 тисяч нині).

За словами Сергія Рикова, проблемою в Україні є те, що діти, котрі народжуються недоношеними, часто мусять осліпнути.

Цього року до акції приєднуються і бізнес-структури.

Долучитися до акції можна як коштами, так і ставши волонтером або координатором. Волонтерами стають люди незалежно від віку. Іноді це п’ятирічні діти, іноді немовлята у візочках, яким допомагають мами.

Фонд "Серце до серця" працює в Україні з 2006 року.

Всього за 8 років діяльності ним було зібрано 20 518 560 грн.

Зібрані кошти у повному обсязі ідуть на закупівлю медичного обладнання з метою поліпшення технічного забезпечення дитячих лікувальних закладів.

Медичні заклади, що отримали допомогу, не можуть брати гроші за користування обладнанням з маленьких пацієнтів.

Реклама:

Головне сьогодні