Дослідники: пари, які обнімаються уві сні - щасливіші

— 17 квітня 2014, 14:22

Такими є результати дослідження, проведеного вченими з Університету Хартфордшира, які опитали 1000 пар, повідомляє Time.

В ході дослідження виявилося, що переважна більшість пар (94%), які торкаються одне одного під час сну, заявили, що вони щасливі. Серед тих, хто не обіймає свого партнера вночі, щасливі у своїх стосунках виявилися лише 68% пар.

Крім того, з’ясувалося, що фізичну відстань у ліжку можна проекціонувати і на емоційну відстань. Серед 86% щасливих подружніх пар, 12% спали на відстані менше дюйма (майже 3 см) від свого партнера. З тих пар, які спали на відстані більше 30 дюймів (76 см), лише 66% сказали, що вони щасливі.

За словами професора Університету Хертфордшира і психолога Річарда Уайзмана, це перше дослідження, яке покликане вивчити спальні позиції подружніх пар. "Результати дозволяють людям отримати уявлення про особистість і стосунки, лише дізнавшись про улюблене положення під час сну", - каже він.

Дослідникам також вдалося виявити найбільш популярні "спальні" позиції. Так, 42% пар сплять спина до спини. 31% "дивляться" в одному напрямку під час сну, а 4% сплять обличчям одне до одного.

Цікаво, що чим більше один із партнерів любить "тусуватися", тим ближче він спить до свого партнера. Творчі особистості, як правило, сплять ліворуч.

Реклама:

Головне сьогодні