В Південній Кореї затонув пором. 287 пасажирів зникли безвісти. Фото. Відео

— 17 квітня 2014, 15:48

Більшість пасажирів порома - учні, які направлялися в Чеджу з порту Інчхон на заході Південної Кореї, пише CNN.

На сьогоднішній день врятовано 179 осіб, щонайменше 9 осіб загинуло. Але ніхто не знає про долю 287 пасажирів. Все ще є надія на те, що вони живі.

Експерти сподіваються, що люди знаходяться в ізольованих ділянках корабля, наповнених повітрям. За словами Майка Діна, заступника директора ВМС США із порятунку та дайвінгу, на зображеннях, які він бачив, є деякі ділянки корпусу, які не затоплені.

За його словами, основна біда для людей, які можливо все ще живі та знаходяться на судні - це наднизька температура.

Утім про причину катастрофи ще досі невідомо. Аналітики кажуть, що 5-поверхове судно, можливо, відхилилося від курсу. За словами пасажирів, перед тим, як судно почало тонути, вони почули удар.

Крім того, коли пором почав тонути, люди опинилися перед жахливим вибором: із динаміків лунало дві команди - стрибати у воду та залишатися на місці.

На думку деяких експертів, порада "не рухатися" була неправильною, та можливо, коштувала життя деяким пасажирам.

Коли капітана судна запитали про те, щоб він сказав родинам загиблих, він розплакався та відповів, що в нього немає слів.

Нині тривають рятувальні операції, в яких задіяно 169 човнів, 29 літаків та 512 водолазів. Утім, їм доводиться працювати у важких погодних умовах, адже невпинно йде дощ, дме сильний вітер та туман.

Родичі зниклих пасажирів знаходяться на березі та цілодобово чекають новин про своїх близьких.

Історія корейської трагедії схожа на історію "Титаніку": із 46 рятувальних шлюпок порому, лише одна була спущена на воду.

Реклама:

Головне сьогодні