TIME назвав найвпливовіших людей світу: Папа Франциск, Володимир Путін, Бейонсе

— 24 квітня 2014, 17:25

Так, автором публікації Папу Франциска став Барак Обама, Хілларі Клінтон написала текст про Джона Керрі, Мадлен Олбрайт – про Володимира Путіна.

Учасників ТОП-100 розподілено по категоріях: "титани", "піонери", "митці", "лідери" та "ікони".

До списку "Лідерів" потрапили американський президент Барак Обама, держсекретар, німецький канцлер Ангела Меркель, Джон Керрі.

У статті про нього Хілларі Клінтон написала, що він бореться за мир на близькому сході, протистоїть агресії Росії в Україні, веде переговори про вилучення з Сирії хімічної зброї.

Володимир Путін теж серед "лідерів" за версією TIME. "Російський лідер, який тестує Захід", зазначає видання.

У статті про нього колишнього держсекретаря США Мадлен Олбрайт зазначається, що "ультра-націоналістичні інстинкти Путіна підвищили його рейтинги, але його зрісший вплив буде тимчасовим. Росія здобула території, але втратила авторитет".

Мадлен Олбрайт також зазначає, що Путін "зрадив найкращі ресурси Росії – її людей", які в кінці кінців зрозуміють, що їх обманули.

"Для декого Путін "виграв" Крим. Чи визнає він свою перемогу Пірровою, чи спробує її повторити? В історії були агресори, які тріумфували на певний час. А потім програвали", - пише Мадлен Олбрайт.

До "Ікон" TIME цього року потрапив актор і режисер Роберт Редфорд, Папа Франциск (статтю про нього написав Барак Обама).

Роберт Редфорд

У статті американського президента зокрема зазначається, що "Рідко коли є лідери, які змушують нас хотіти ставати кращими людьми. Папа Франциск саме такий лідер".

Серед ікон також - американська письменниця Донна Тартт, індійська письменниця Арундаті Рой, американська співачка-поетеса Керрі Марі Андервуд, британськй дизайнер Фиби Фило, художниця Марина Абрамович, футболіст Крістіано Роналдо.

У категорії "Титани" у цьогорічному списку фігурує співачка Бейонсе. Сусідками артистки в цій категорії стала екс-держсекретар США Гілларі Клінтон, а також тенісистка Серена Вільямс. Останню видання описує як "воїна" та спортсменку, яка ніколи не здається.

До категорії "Піонери" цього року включено режиссера "Гравітації" Альфонсо Куарона. Статтю про нього для Топ-100 написав коллега Джей Джей Абрамс.

До переліку "Артистів", яких у 2014-му році можна за правом назвати найвпливовішими, журнал зарахував "Шерлока Холмса" Бенедикта Камбербетча та Керрі Вашингтон.

Традиційно видання публікує свій рейтинг щорічно з 2004 року. У 2005 році в цьому списку вперше опинився українець - тодішній президент України Віктор Ющенко. Ще раніше до нього потрапляв Віктор Пінчук.

Цього року у списку найвпливовіших українців нема.

Реклама:

Головне сьогодні