У США попередили про небезпеку використання Internet Explorer

— 29 квітня 2014, 17:14

В свою чергу, Microsoft попередила своїх користувачів про те, що уразливість їхнього браузера може дозволити хакерам отримати доступ до їхніх комп'ютерів. Зокрема, це стосується шостої та 11-ої версії Internet Explorer, що складає майже половину світового ринку настільних браузерів, пише The Daily Telegraph.

"Зловмисник, що успішно скористався даною вразливістю, може отримати повний контроль над системою. Він зможе встановлювати програми, переглядати чи знищувати дані, або створювати нові облікові записи з необмеженими повноваженнями", - було сказано на раді безпеки компанії.

Microsoft заявила, що вживає відповідних заходів для захисту своїх клієнтів, які можуть включати або разові, або щомісячні оновлення для системи безпеки.

Тим не менше, люди, які все ще користуються Windows XP не матимуть зиску від оновлення систем безпеки, адже Microsoft припинила підтримку операційної системи на початку цього місяця.

Фірма Symantec, яка займається кібер-безпекою заявила, що провела випробування, які підтвердили уразливість Explorer на Windows XP.

На початку квітня стало відомо про існування дірки в безпеці протоколу шифрування даних OpenSSL. Виявилося, що проблема існує вже 2 роки. Протягом всього цього періоду хакери, які могли знати про діру, безконтрольно могли читати вашу переписку, знати інформацію про ваші банківські дані, вашу пошту і т.д.

Реклама:

Головне сьогодні