В росіян вперше за 25 років зашкалив індекс щастя

— 30 квітня 2014, 12:56

Про це свідчать результати опитування, опубліковані на сайті Всеросійського центру із вивчення громадської думки (ВЦВГД), який цитує РИА Новости.

Частіше за інших щасливими себе вважають молоді люди у віці від 18 до 24 років (92%). Настільки висока кількість щасливих людей в Росії зберігається протягом останніх двох років (77% в 2012 і 2013 роках).

Для кожного третього, відчуття щастя нерозривно пов'язане з благополуччям в сім'ї. Деякі знаходять радість у дітях і онуках, крім того, важливим фактором щастя є наявність цікавої роботи і навчання.

Удвічі побільшало тих, хто пояснює стан щастя тим, що просто радісно жити. Ті, хто вважають себе нещасними, в основному скаржаться на низький рівень доходів або хвороби.

Індекс щастя показує, наскільки щасливими почуваються росіяни. Він будується на основі питання: "У житті буває всяке і хороше. Але якщо говорити в цілому, ви щасливі чи ні?" Індекс розраховується як різниця суми позитивних відповідей ("безумовно так", "швидше, так") і негативних відповідей ("скоріше, ні", "безумовно ні").

Індекс вимірюється в пунктах і може коливатися в діапазоні від -100 до 100. Чим вище значення індексу, тим щасливіше росіяни себе відчувають.

Ініціативне всеросійське опитування проводилося 19-20 квітня. Опитано 1600 осіб у 130 населених пунктах в 42 областях, краях і республіках Росії. Статистична похибка не перевищує 3,4%.

Реклама:

Головне сьогодні