Тест

В Криму офіційно відкрився провальний туристичний сезон

Офіційне відкриття сезону розпочали з міжнародного фестивалю "Парад епох", який присвячений багатовікової історії Криму .

У багатьох містах Криму 1 травня пройдуть концерти, відкриються фестивалі, виставки та музеї.

На узбережжі для майбутніх туристів навіть створять безбар'єрне середовище за прикладом Сочі.

За даними незаконного міністра курортів і туризму самопроголошеної республіки Олени Юрченко, 825 баз для розміщення туристів чекають на гостей - щонайменше 3 млн відпочиваючих з Росії, як повідомляє ІТАР -ТАСС.

І дарма, адже навіть в Російському союзі туріндустрії, як повідомляє Ехо Москви, визнають, що курортний сезон зірвано.

Основною причиною є транспортна проблема. Авіарейсів, щоб перевезти всіх туристів з Росії, у тому числі тих, хто раніше приїжджав на поїздах, не вистачить - для цього необхідно не менше 600 рейсів в тиждень.

Організувати ж таку кількість рейсів представляється малоймовірним.

В Асоціації туроператорів Росії (АТОР) також повідомили, що російські туристи перестали бронювати путівки на Україну, хоча традиційно в період травневих свят Україна була одним з найбільш популярних напрямків, пише ИТАР-ТАСС.

За словами російських туроператорів, зазвичай Україна займала третє місце за популярністю на травневі свята серед напрямків Росії і країн СНД: туристи їдуть у Київ, Львів, Одесу.

"Враховуючи поточну ситуацію, туроператори прибирають пропозицію по Україні зі свого асортименту, а місце цієї країни в рейтингу займає Білорусь", - повідомили в АТОР.

За офіційними даними, у 2013 році в Криму відпочили 6 млн осіб, з яких 65 % були жителями України. Цього ж року, принаймні на травневі свята, українці до Криму масово не поїхали.

Зі слів прес-секретаря Асоціації лідерів турбізнесу України Юлії Олійник, головні критерії, якими керуються українські туристи при виборі місця для відпочинку, - безпека, зручність транспортної зв'язку, відсутність візового режиму, а також співвідношення ціни і якості. А Крим в сьогоднішніх реаліях програє в цих пунктах.

"Українська правда. Життя"