Топ-5 спільнот для допомоги мешканцям Сходу

— 13 травня 2014, 11:17

AIN.ua створив добірку із веб-ресурсів Луганська, Краматорська, Одеси, Маріуполя та Донбасу.

Луганськ

Днями в інтернеті з'явився сайт для допомоги мешканцям Луганська Eurolugansk.org. На веб-ресурсі можна попросити про допомогу в переїзді в інші регіони, запропонувати працевлаштування та житло біженцям з Луганської області та скористатися гарячою лінією.

Крім цього, на порталі опубліковані реквізити для підтримки збройних сил України, онлайн-стрімінга, допомоги в організації переселення і візуальної агітації. Щодня публікуються звіти про розподіл коштів.

Краматорськ

Мешканці Краматорська можуть стежити за подіями, що відбуваються в їхньому місті через групу в соціальній мережі Facebook SOS-Kramatorsk.

Спільнота створена групою українських правозахисників, імена-прізвища яких не розкриваються з міркувань особистої безпеки. Адміністратори спільноти щодня публікують інформацію про зниклих активістів, нападах на громадян і координуються для спільного опору терористам.

Донбас

Координаційний штаб для допомоги мешканцям Донбасу можна знайти в соціальних мережах Facebook і "ВКонтакте". У групах обговорюється допомога постраждалим, сприяння у тимчасовому переселенні донеччан в інші регіони, допомогу військовим та інші питання.

Також активісти регулярно надають інформацію про постраждалих в результаті атак на проукраїнські мирні акції і публікують фотографії терористів для впізнання.

Маріуполь

Спільнота для допомоги мешканцям Маріуполя також знаходиться в соціальній мережі Facebook. У групі переважно публікуються повідомлення з проханнями про матеріально-технічну допомогу та актуальні міські новини.

Адміністратори групи регулярно звітують про допомогу українським військовим. Крім цього, в групі можна знайти реквізити для допомоги силовикам, воюючим з сепаратистами.

Одеса

Facebook-cпільнота для організації допомоги та перевірки інформації щодо ситуації в Одесі. За аналогією з попередніми групами тут публікуються одеські новини, банківські реквізити для допомоги військовим, списки зниклих без вісті і списки медикаментів, небхідних для лікування постраждалих в ході зіткнень.

Реклама:

Головне сьогодні