Школяр з Миколаєва створив "руку-маніпулятор" для дітей-інвалідів. Фото

— 15 травня 2014, 19:20

Автором винаходу є одинадцятикласник Миколаївського муніципального колегіуму імені В.Д.Чайки Леонід Норд, пише газета "Факти".

Його мама зараз займається відкриттям школи для дітей-інвалідів, а відтак хлопець знає про проблеми дітей-інвалідів, зокрема те, що вони не можуть брати участь в практичних заняттях.

Леоныд Нордо отримав нагороду на цьогорічній Малій академії наук України

Завдяки новому винаходу такі діти перебуваючи вдома, зможуть повноцінно виконувати завдання на лабораторних з хімії та фізики: змішувати реактиви, качати маятник чи користуватись комп’ютером.

"Це - механічна рука до самого плеча. Тільки меншого розміру. І рухається вона, як справжня рука, в усі сторони, під будь-яким градусом, і вміє здійснювати захоплення. Правда, вагу піднімає маленьку - до ста грамів. Але для того, щоб брати пробірку чи користуватися клавіатурою, більше не треба", - коментує свій винахід Леонід.

Хлопець пояснює, що управляти рукою дуже просто.

"За допомогою трьох кнопок у вигляді повзунків маніпулятору задаються команди з телефону, планшету чи звичайного комп'ютера. Природно, без веб-камери це було б неможливо. До речі, найскладнішим етапом була розробка програмного забезпечення та адаптація його під пульт будь-якого мобільного пристрою", - каже юний розробник.

Він пояснює, що керувати такою рукою дуже просто – все зводиться до роботи з трьома кнопками.

Винахід школяра

Над створенням "руки" Леонід працював два роки у весь свій вільний час.

"Ідея була моя, і у всіх шестерінках і схемах я теж копирсався сам. Приділяв цьому майже весь вільний час, якого у мене мало. Я ходжу на додаткові заняття з точних наук і вчу англійську", - коментує він.

Реклама:

Головне сьогодні