Мінкульт: звинувачення українського режисера Сенцова у тероризмі безпідставні

— 16 травня 2014, 11:35

Від надання свідчень Сенцов відмовляється і своєї вини не визнає. На понеділок вже запланована зустріч адвоката зі слідчим в Головному управлінні ФСБ РФ.

Про це з посиланням на інформацію адвоката Олега Сенцова Дмитра Дінзе (останній захищав "в’язнів Болотної" та добивався відміни вироку та припинення кримінальної справи для учасниць Pussy Riot), повідомляє прес-служба Міністерства культури України.

"Сподіваємося на якнайшвидше вирішення питання щодо звільнення Олега Сенцова. Відповідні листи від Міністерства культури України вже направлено у ряд міжнародних організацій з прав людини", - йдеться у повідомленні відомства.

Як відомо, українського кінорежисера Олега Сенцова, якого 11 травня затримали співробітники ФСБ у Криму, обвинувачують в організації теракту й через два дні перевозять у Москву.

Олег Сенцов є талановитим кінематографістом, творчість якого високо оцінена глядачами та фахівцями на престижних міжнародних кінофестивалях у Німеччині, Нідерландах, Україні, а також Росії.

Він є автором повнометражного фільму "Гамер", відзначеного журі Одеського МКФ та 10-го Міжнародного кінофестивалю "Дух вогню" в Ханти-Мансійську.

Картина брала участь у найпрестижнішому фестивалі авторського кіно, Роттердамському МКФ, у конкурсній програмі МКФ GoEast (Німеччина), а також демонструвалась на Київському МКФ "Молодість".

Зі своїм наступним повнометражним ігровим проектом "Носоріг" Олег Сенцов виборов перемогу у конкурсі Держкіно України та отримав право на державне фінансування цієї стрічки.

Олег – батько двох малолітніх дітей, які тепер залишилися без батька: Аліні – 12 років, Владу – 9 років.

[L]Також с 27 квітня залишаються без вісти зниклими український режисер Павло Юров та куратор Денис Грищук. З вимогою звільнити їх до сепаратистів вже неодноразово зверталися українські, європейські і російські діячі мистецтва.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні