Ми боїмося вашої братньої допомоги: російськомовна дитяча письменниця звернулася до росіян. Відео

— 16 травня 2014, 13:29

Мешканка харківської області Анна Геращенко, яка пише дитячі книжки російською мовою та є волонтером, який допомагає дітям з обмеженими можливостями та будинкам для літніх, записала відеозвернення, де звернулася по захист від "братньої" допомоги.

"В мій дім прийшла біда. Справа в тому, що протягом багатьох днів, ми не можемо повноцінно жити, працювати і допомагати, займатися освітою з нашими дітьми, адже ми боїмося вас, боїмося вашої братньої допомоги, якої ми зовсім не потребуємо. Ніхто в державі Україна не забороняє мені говорити російською мовою, писати книги російською та думати російською", - каже вона.

Також вона на прикладі терористів-ескімосів пробує пояснити ситуацію в Україні.

"Уявіть собі, що новинні канали сусідньої з вами держави, розповідають про те, що ви, перебуваючи на своїй території, знаходитесь у небезпеці від ескімосів-терористів, які змушують вас їсти сиру рибу. При цьому у вас є мобільний зв'язок і друзі ескімоси. Ви телефонуєте їм і питаєте про те, чи правда що там створюють банди, які прийдуть вбивати за те, що хтось не хочу їсти сиру рибу. І ваш друг-ескімос, і ви смієтесь від абсурдності ситуації", - каже вона.

Вона також просить уявити, що до "вашого міста приїжджає автобус із людьми із скляними очима та трубами в руках для того, аби "вбивати ескімосів, які змушують вас їсти сиру рибу". А потім вони встановлюють прапор своєї держави, замість вашої".

Вона також каже, що якщо хтось думає, що в веденні військ до країни - немає нічого страшного, то це не зовсім так.

"Закрийте очі і уявіть собі БТР, що стоїть біля вашого дому, або солдатів із автоматами, які стоять біля школи, куди йдуть вчитися ваші діти", - наводить приклад жінка.

"Зрозумійте, що протягом кількох тижнів, вся моя країна не спить, не працює та не займається своїми дітьми, не живе нормальним життям, бо ми чекаємо на армію навіжених з автоматами, які прийдуть захищати нас від ескімосів, які прийдуть змушувати нас їсти сиру рибу", - наголошує вона.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні