Дольче і Габбану засудили до півтора роки в'язниці за несплату податків

— 2 травня 2014, 10:03

Це сталося після декількох років боротьби з Податковим комітетом Італії.

Засновники знаменитої марки Dolce & Gabbana вже не перший рік знаходяться під пильною увагою податкових і судових органів, повідомляє Hello Style.

За версією слідства, починаючи з 2004 року, коли в Люксембурзі були створені дві компанії, Dolce & Gabbana Luxemburg sarl і Gado sarl, керівництво відомого будинку моди займалося масштабним викривленням фінансової звітності та фальсифікацією податкових документів.

В результаті таких дій в італійський бюджет було недоплачено близько мільярда євро. Разом з дизайнерами покарання понесе їхній бухгалтер Лучано Пателлито.

"Мені відняло мову. Ми всі в шоці. Рішення незрозуміле і ми будемо його оскаржувати", - відреагував на вирок суду адвокат дизайнерів Массімо Диноіа, пише Wall Street Journal.

Як відомо, розслідування податкової справи Дольче і Габбана почалося ще п'ять років тому, і продовжилося в 2013 році - у березні 2013 року Апеляційний суд Мілана визнав Доменіко Дольче і Стефано Габбану винними в ухиленні від сплати податків на суму близько мільярда євро і зобов'язав їх виплатити штраф у розмірі 343 мільйонів євро.

Ясна річ, що такий убивчий вирок відіб'ється на бізнесі та бренд Dolce & Gabbana. Адже у дизайнерів навряд чи буде можливість вести справи за гратами і повноцінно працювати. Єдина надія - на пом'якшення покарання та заміну тюремного терміну домашнім арештом.

У будь-якому випадку, це спричинить збитки і, можливо, навіть, занепад відомої марки.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні