Тест

Twitter заблокував доступ росіян до Правого сектора

Доступ до облікового запису @PravyjSektorRus, згідно з повідомленням на сторінці, закритий для користувачів мережі в Росії, пише Watcher.com.ua.

Найцікавіше, що екаунт не оновлюється з 17 квітня. Та й раніше він не був надто активним. На нього підписано трохи більше 3-х тисяч фоловерів.

Наразі офіційної причини заборони ніде немає, але ймовірно, що блокування екаунта пов‘язане з заявами минулого тижня Роскомнадзора, який вимагав від Twitter та Facebook блокування сторінок, які в Росії визнано екстремістськими. Тобто Twitter пішов на зустріч вимогам російської влади.

З 1 серпня в Росії набуває чинності "антитерористичний" закон, який зобов’язує власників популярних сайтів підкорятися нормам закону про ЗМІ. Закон уперше встановлює юридичне визначення для терміну "блогер" – ним є кожен, хто володіє сайтом або сторінкою сайту в інтернеті, за умови, що він розміщує на них загальнодоступну інформацію, до якої мають доступ до 3 тис. користувачів мережі на добу.

Документ зобов’язує блогера повідомляти відвідувачів свого сайту або сторінки в соціальних мережах свої прізвище, ініціали і діючу електронну адресу.

Крім того, власник сайту повинен перевіряти усю публіковану ним загальнодоступну інформацію на достовірність і не повинен допускати, щоб його блог використовувався для скоювання кримінальних злочинів (розголошування держтаємниці, заклики до терактів і екстремізму, поширення відомостей, що охороняються законом, про приватне життя громадян).