Під АП пройшов мітинг з проханням звільнити українських полонених. Фото

— 28 травня 2014, 12:58

З моменту затримання не було майже ніякої інформації про місцезнаходження заручників, йдеться на сторінці Євромайдану у Facebook.

Друзі Дениса та Павла наголошують, що, за їхніми враженнями, на державному рівні пошуками не займається взагалі ніхто.

Як повідомлялось раніше, в Слов'янську зникли режисер Павло Юров та куратор Денис Грищук. Вони мали повернутися додому 26-го квітня, але зв'язку з ними немає досі.

Російські культурні діячі виступали із закликом випустити Павла Юрова і Дениса Грищука. Відповідне звернення підписали Олександр Калягін, Ксенія Раппопорт, Євген Миронов, Валерій Фокін, Михайло пореченков та багато інших.

Павло Юров (р. 1980) - театральний режисер, що народився у м. Антрацит (Луганська область, Україна) і проживає в Києві, лауреат театральних премій, учасник московського десятого міжнародного театрального фестивалю ім. А.П.Чехова, працював у майстер-класах фестивалю у складі групи молодих режисерів країн СНД.

Денис Грищук (р. 1985) - художник, волонтер, артист, який народився в Донецьку і також проживає в Києві. Разом з Юровим він приїхав у Слов'янськ вранці в п'ятницю 25 квітня, щоб "побачити все своїми очима" для підготовки спектаклю.

Юров і Грищук зупинені ополченцями Донецької народної республіки. Їх попросили пред'явити документи, у них були квитки назад до Києва, їх затримали для перевірки.

"Ми, російські драматурги, режисери, критики, артисти, ручаємося за наших колег і просимо звільнити їх. Хлопці багато зробили для російсько-українських культурних зв'язків, допоможіть їм повернутися до роботи", - просили культурні діячі РФ.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні