ЗМІ повідомили, що зниклий малазійський Боїнг шукали не там

— 29 травня 2014, 11:51

Як пишуть австралійські ЗМІ з посиланням на американських військових та експертів з інших країн, джерелом випромінювань, які вважалися сигналами чорних скриньок Boeing 777, могло бути обладнання, розміщене на суднах, що брали учать у пошуках, повідомляє 5 канал.

Після того, як рятувальники дослідили південь Індійського океану та не знайшли жодних залишків зниклого лайнера, зону пошуків було розширено у 70 разів.

Координаційний центр переходить до наступної фази пошукової операції і за допомогою спеціального обладнання просканує не нанесене на карту дно океану, повідомляє Agence France-Presse з посиланням на владу Австралії.

8 березня авіалайнер, який прямував з Куала-Лумпуру до Пекіну, зник з радарів в небі над Південно-Китайським морем. Спеціальне дослідження дозволило визначити, що після зникнення літак міг пролетіти ще близько семи годин.

24 березня прем‘єр-міністр Малайзії офіційно заявив, що лайнер упав в Індійський океан на південь від австралійського міста Перт.

Експерти неодноразово повідомляли, що виявили у зоні пошуків сотні об'єктів, які можуть бути уламками зниклого літака, однак досі ця інформація жодного разу не підтвердилась.

На борту лайнера Malaysia Airlines знаходилось 239 людей, у тому числі, двоє українців.

Це зникнення уже назвали одним із найбільших та найзагадковіших в історії світової авіації.

Як повідомили раніше у Міністерстві оборони США, пошуки лайнера можуть зайняти роки.

Реклама:

Головне сьогодні