МОН попереджує: приміщення шкіл не можна використовувати для агітації

— 7 травня 2014, 13:02

Про це йдеться у повідомленні Міністерства освіти і науки у середу.

Міністр освіти листом від 6 травня звернувся до до місцевих органів управління освітою та керівників навчальних закладів.

Сергій Квіт вимагає від них"вжити всіх вичерпних заходів щодо недопущення використання матеріально-технічної бази навчальних закладів для проведення зібрань, вивчення громадської думки, постійного чи тимчасового перебування сторонніх осіб, передвиборчої агітації, інших заходів, що суперечать законодавству України".

Відповідно до частини п’ятої статті 63 Закону України"Про освіту"об’єкти освіти, що фінансуються з бюджету, не підлягають використанню не за призначенням.

Як відомо, раніше з’являлись повідомлення про те, що прихильники так званої Донецької Народної республіки спробують організувати виборчі дільниці для проведення референдуму в школах міста.

Водночас мер Донецька Олександр Лук'янченко спростував цю інформацію, пише "Остров". За його даними, ніяких рішень про надання шкіл для створення виборчих дільниць

Мер запевнив, що заняття в школах 12 травня (наступний день після дати призначеного"референдуму") відбудуться в будь-якому випадку.

"Заняття будуть!", - категорично заявив мер, відповідаючи на питання журналістів про те, що прихильники ДНР мають намір відкрити виборчі дільниці в школах міста.

Традиційно в понеділок після дня голосування школи не працюють - йде підрахунок голосів та оформлення протоколів.

Лук'янченко уточнив, що він у середу проведе переговори з представниками, так званої, Донецької народної республіки з питання недопущення зриву навчального процесу .

При цьому мер акцентував увагу, що"ніяких рішень (про створення виборчих дільниць у школах"ОстроВ") не приймалося".

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні