Google інвестує мільярд у супутниковий інтернет

— 3 червня 2014, 15:41

Ці апарати мають літати на нижчих орбітах, ніж традиційні телекомунікаційні супутники, повідомила газета. Вартість проекту нині оцінюється сумою від одного до трьох мільярдів доларів. Точний кошторис залежатиме від кількості супутників, які буде запущено, повідомляє Deutsche Welle.

Розвиток такого проекту пояснюється тим, що більша частина населення планети ще не має доступу до інтернету. Окрім Google, подібні ідеї розвиває корпорація Facebook.

Підприємство, що володіє найбільшою соціальною мережею світу, працює над системою супутників та безпілотників, які мають надавати доступ до інтернету за допомогою радіозв´язку.

У свою чергу, Google вже експериментує з проектом Loon - повітряними кулями на сонячних батареях, на яких повинні розміщуватися антени для інтернет-зв'язку. Google придбав для розвитку цього проекту американську фірму з виготовлення безпілотників на сонячних батареях Titan Aerospace.

Це сталося у квітні 2014 року. Безпілотники, які виготовляє ця фірма, можуть літати понад п´ять років на висоті близько 20 кілометрів.

Таким чином обидві медіа-корпорації хочуть завоювати нові ринки.

Реклама:

Головне сьогодні