Помер відомий львівський хірург Ігор Герич

— 16 червня 2014, 10:47

Причиною смерті медика став серцевий напад, пише Zahid.net.

Прощання з іменитим хірургом відбудеться 16 червня о 12:00 у церкві Святої Трійці на вул. Тершаківців у Львові. Gоховають Ігоря Герича у вівторок, 17 червня, в Турці.

"Ми у скорботі з родиною, близькими та знайомими Ігоря Герича. Втрата такої людини – непоправна", - наголосив міський голова Львова Андрій Садовий.

Ігор Дионізович Герич народився 15 жовтня 1961 року у місті Турка Львівської області в родині відомих бойківських лікарів – Віри і Дионізія Герич.

У 1984 році з відзнакою закінчив Львівський державний медичний інститут (зараз – Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького) за спеціальністю лікувальна справа. У 1985-му після отримання кваліфікації хірурга працював лікарем-хірургом Турківської центральної районної лікарні.

У 1985–1987 роках проходив строкову військову службу в складі обмеженого контингенту радянських військ в Демократичній Республіці Афганістан.

Після демобілізації короткочасно працював лікарем-хірургом II хірургічного відділення Львівської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги, допоки в серпні 1987 року не поступив в аспірантуру при кафедрі загальної хірургії Львівського державного медичного інституту.

У 1999 році отримав науковий ступінь доктора медичних наук. З 2002 року після отримання звання професора до 2013-го – професор кафедри загальної хірургії, з 2013 року – завідувач кафедри хірургії №1 Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, голова Львівського осередку Асоціації хірургів України.

У 2005-2008 роках – начальник Головного управління охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації, голова Українського лікарського товариства у Львові.

З 2005-го до 2010 року – член Національної ради з питань охорони здоров’я населення при Президентові України, член Вищої вченої ради Міністерства охорони здоров’я України, член дорадчої ради при Комітеті Верховної Ради України з питань охорони здоров’я.

З 2010 року – голова правління Галицької лікарняної каси, гостьовий професор Школи біоетики Українського католицького університету, де в рамках сертифікатної програми з біоетики "На службі охорони життя" викладає курс "Лікарська етика".

Реклама:

Головне сьогодні