Тест

В Україні офіційно стартує продаж iPhone

Зокрема, у продаж надійдуть моделі iPhone 4S, iPhone 5C і iPhone 5S, пише AIN.ua.

Дані про початок офіційних продажів підтвердив керівник департаменту споживчої електроніки Comfy Іван Павлик. За його словами, офіційні iPhone з'являться на ринку у великих мереж електроніки.

Варто відзначити, що такі смартфони будуть дорожче, ніж ті пристрої, які продаються в Україні зараз. Точної інформації за цінами немає, але за різними оцінками, вони можуть бути близькі до європейських або до російських (плюс-мінус 5%). Наприклад, близько 11 000 грн. за iPhone 5S 16 Гб.

На жаль, старт продажів не означає довгоочікуваний візит на український ринок фірмової мережі Apple Store (за даними опитувань, близько 30% українців хотіли б присутності цієї мережі в нашій країні). Смартфони будуть продаватися у великих торгових мережах і у реселерів Apple.

Представники офіційного дистриб'ютора техніки Apple, компанії ERC, від коментарів відмовилися. По всьому світу Apple продає свої смартфони в партнерстві з телеком-компаніями.

На даний момент смартфони Apple продаються в Україні без договору з Apple. Офіційні продажі означають, що продавці уклали домовленість з офіційними дистриб'юторами Apple, для користувачів це означає гарантію, авторизовану сервісну підтримку та інші послуги, які Apple пропонує покупцям.

Нагадаємо, у вересні минулого року Apple представила нові версії свого популярного смартфона: різнокольорові iPhone 5C і потужний iPhone 5S.