Учені: красива їжа краще смакує

— 20 червня 2014, 16:43

Задля експерименту був створений салат "за мотивами" одного з абстрактних полотен російського художника Василя Кандинського – "Малюнку №201".

Про це повідомляє The Independent.

Усього в абстрактному салаті було 30 інгредієнтів: гриби портобелло, ендивій, броколі, жовтий та червоний солодкий перець, цвітна капуста, горох мангетот тощо. Різнокольорових соусів теж використали кілька, а ще було пюре з моркви та буряка, грибна есенція з чорнилом кальмара та крем із цвітної капусти з лемонграсом.

Скуштувати страву запросили 60 добровольців віком від 18 до 58 років. Для порівняння їм запропонували точнісінько такі салати, але вже без художнього оформлення: один просто перемішали, а інгредієнти другого аби як розклали про тарілці.

Учасникам більше сподобався салат-абстракція. Вони запевнили, що він смачніший, і в якомусь ресторані вони б заплатили за таку страву дорожче.

"Результати нашого дослідження… підтверджують ідею про те, що очікування від страви та враження від її споживання відрізняються, якщо деякі її елементи художньо сервіровані на тарілці", - повідомили дослідники журналові Flavour.

"Їдці інтуїтивно додають художньої цінності страві, вона здається їм складнішою та подобається більше, коли кулінарним елементам надається вигляд абстрактної картини", - підсумували вчені.

Реклама:

Головне сьогодні