Учені: красива їжа краще смакує

— 20 червня 2014, 16:43

Задля експерименту був створений салат "за мотивами" одного з абстрактних полотен російського художника Василя Кандинського – "Малюнку №201".

Про це повідомляє The Independent.

Усього в абстрактному салаті було 30 інгредієнтів: гриби портобелло, ендивій, броколі, жовтий та червоний солодкий перець, цвітна капуста, горох мангетот тощо. Різнокольорових соусів теж використали кілька, а ще було пюре з моркви та буряка, грибна есенція з чорнилом кальмара та крем із цвітної капусти з лемонграсом.

Скуштувати страву запросили 60 добровольців віком від 18 до 58 років. Для порівняння їм запропонували точнісінько такі салати, але вже без художнього оформлення: один просто перемішали, а інгредієнти другого аби як розклали про тарілці.

Учасникам більше сподобався салат-абстракція. Вони запевнили, що він смачніший, і в якомусь ресторані вони б заплатили за таку страву дорожче.

ВІДЕО ДНЯ

"Результати нашого дослідження… підтверджують ідею про те, що очікування від страви та враження від її споживання відрізняються, якщо деякі її елементи художньо сервіровані на тарілці", - повідомили дослідники журналові Flavour.

"Їдці інтуїтивно додають художньої цінності страві, вона здається їм складнішою та подобається більше, коли кулінарним елементам надається вигляд абстрактної картини", - підсумували вчені.

Реклама:

Головне сьогодні