Кличка просять дати роботу директорові української гімназії у Криму, яку звільнили з посади окупанти

— 20 червня 2014, 18:52

Про це йдеться у листі на ім’я мера Києва, яке є у розпорядженні редакції.

Як зазначається у листі Наталія Руденко наразі у Києві, де проживає у сина.

[L]Наталія Руденко з 1997 року розбудовувала єдину в м. Сімферополі українську школу і поступово вивела її в число кращих на території АРК, але була незаконно звільнена після кримського "референдуму" з займаної посади у квітні 2014 року у зв’язку з її проукраїнськими поглядами.

Під тиском осіб із "самооборони Аксьонова" та погрозами від місцевого чиновництва Наталія Руденко звільнилась у четвер, 10 квітня. Обурення з приводу цього звільнення висловлювало й українське Міністерство освіти і науки.

"МОН розцінює цю безпрецедентну подію як акт репресії окупаційної структури та самозваної влади півострова Крим, як вияв переслідування українських шкіл та вчителів", - йшлося у заяві відомства.

Як зазначається у листі Асоціації керівників шкіл міста Києва, "Наталія Іванівна – Заслужений учитель України, досвідчений керівник, патріот України, порядна людина!".

"Реакція на наш лист позитивна, нам дали зрозуміти, що питання вирішиться", - коментує голова Асоціації керівників шкіл Юрій Шукевич.

За словами Шукевича, Наталя Руденко могла б стати хорошим кризовим менеджером.

"У неї прекрасний досвід створення і розвитку школи, а також роботи в екстремальних умовах", - підкреслює голова Асоціації керівників шкіл.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні