Twitter закриє для росіян акаунти "екстремістських організацій і "Правого сектора"

— 23 червня 2014, 16:04

Як повідомив голова Роскомнадзора Олександр Жаров, така домовленість була досягнута на його першій зустрічі з керівництвом Twitter, пише "РИА Новости".

У травні Twitter опинився в центрі скандалу: заступник голови Роскомнадзора Максим Ксензов в інтерв'ю "Известиям" заявив, що Twitter не виконує вимоги російського законодавства і доступ до сервісу на території РФ може бути закритий.

За словами Жарова, на зустрічі з віце-президентом Twitter Коліном Кроуеллом, обговорювалася взаємодія з компанією за вже діючими законами, які передбачали видалення екстремістської інформації, дитячої порнографії і т.д.Керівництво Роскомнадзора пообіцяло до середини липня перекласти англійською мовою закон і підзаконні акти до нього і направити в компанію Twitter для вивчення.

Жаров також повідомив, що Twitter не планує відкривати повноцінний офіс в РФ, але виділить представника, який буде спілкуватися з владою від імені компанії.

"На даному етапі вони не розглядають створення повноцінного представництва компанії на території РФ. Водночас, розуміючи особливості нашого законодавства, вони готові розглянути і обговорити зі своїм керівництвом виділення якоїсь персони, яка відповідатиме на запити уповноважених органів, буде контактувати з Роскомнадзором і громадськими організаціями від імені компанії Twitter", - сказав Жаров.

Сторони також домовилися регулярно обговорювати вимоги російського законодавства з керівництвом представництва Twitter в Дубліні.

Реклама:

Головне сьогодні