Ірландія стала найдобрішою країною, Росія та Україна - "у хвості"

— 24 червня 2014, 16:52

За Ірландією ідуть Фінляндія та Швейцарія. До Топ-5 потрапили Нідерланди та Нова Зеландія.

Рейтинг The Good Country Index, складений за даними ООН, Світового банку та інших організацій, наводить The Daily Mail.

Велика Британія дає людству найбільше корисного в галузі науки та техніки, але в рейтингу посідає 7-у сходинку.

Росія розташувалася на 95-й сходинці, між Гондурасом та Демократичною республікою Конго. Україна виявилася на чотири позиції "менш доброю" за Росію та посіла 99-те місце.

Країни оцінювалися за такими критеріями як свобода преси, кількість біженців, яким надали притулок, обсяг експорту зброї та кількість Нобелівських лауреатів. Враховувалося і те, який внесок країна робить до науки та культури, міжнародної безпеки, добробуту планети тощо.

Країнами, які найменше добра роблять для всього світу, виявилися Азербайджан, Ірак, Лівія та В’єтнам.

Як пояснює політичний консультант Саймон Анхольт, мета створення рейтингу – не засудити чи присоромити якусь країну, а розпочати дискусію про роль різних держав у глобальному контексті. Він сподівається, що ці результати змусять замислитися про те, якою є мета розвитку країни, який вплив вона чинить на всю планету.

"Чи існує вона просто для того, щоби служити інтересам її власних політиків, бізнесменів та громадян, або ж активно працює заради всього людства та всієї планети? Це серйозний привід для дебатів, бо якщо правильною є перша відповідь, то у нас усіх великі проблеми", - зазначає Анхольт.

Перші десять місцю у списку найдобріших посіли країни Західної Європи. Поза нею та англомовним світом найдобрішою стала Коста Ріка, в якої 22-е місце. Серед країн Африки найбільше добра для планети робить Кенія, що перебуває на 30-й сходинці.

Реклама:

Головне сьогодні