Переможці 2-го Міжнародного конкурсу проти цензури. Фото

— 27 червня 2014, 20:49

Переможці визначені у кількох категоріях: "Есей", "Зображення", "Вірш", "Гасло" та "Інші формати".

Рішення експертного журі

Переможець у категорії "Есей" - Дмитро Томашпольський, "Цензура ортодоксальної демократії". Номінанти: Олександр Володарський, "Чесноти цензури"; Станіслав Мензелевський, "Секретний кабінет".

Переможець категорії "Зображення": Ілля Стронговський (серія постерів, яка смиволізує цензуру "Заповіту" Тараса Шевченка. Номінанти: Микола Гончаров (постер за авторською інтерпретацією сюжету "Козак Мамай"); Meshi (постер "Created without Censorship")

Переможець у категорії "Вірш": Артем Полежака, "Репортаж". Номинанты: Павло Коробчук, "Вірш про повстання на вулиці Грушевського"; Олег Шинкаренко, "Якщо б правда була автобусом".

У категорії "Гасло" журі вирішило не визначати переможця. Номінанти: Олександр Заклецький (bartalomeo) "Цензура - рідна сестра диктатури!", Irysh "Ви не знаете, що таке цензура, якщо ви ніколи не були голодними!", Waldemart "ГЕТЬ! Цензу.RU".

У категорії "Інші формати" експертне журі прийняло рішення не обирати переможців.

Спеціальний приз від Польського Інституту у Києві за версією експертного журі - освітній тур до Польщі - буде наданий трьом переможцям конкурсу у категоріях: есей, зображення, вірш.

Рішення журі нтернет-користувачів

За результатами голосування громадського журі (інтернет-користувачі) переможцями стали:

Олександр Володарський у категорії "Есей"; Андрій Павлов у категорії "Зображення"; Богдан Боденчук у категорії "Вірш"; nagorny_s у категорії "Слоган"; кримскотатарський гурт "4 yort saqat" у категорії "Інші формати".

Спеціальні нагорди

Нагороду від журналістів руху "Стоп цензурі!" отримав Маркіян Микитюк (Морква) за постер "Озбройтеся правдою".

Маркіян Микитюк (Морква), постер "Озбройтеся правдою".

Диплом Інституту Масової Інформації отримала Наталія Веляник за постер "Crash the Censor".

Нагороду від кампанії "Арт-Менеджмент" отримав Анатолій Максимов за есей "Вільна Преса: між конфліктом і пропагандою".

Відзнаку від організаторів конкурсу громадської організації "Центр UA" отримали Віталій Дудін, за актуальність висловлювання в есеї "Цензура: про корисні заборони", та художник Микола Гончаров за "Буяння креативу у вірному напрямку" у серії постерів.

Робота Миколи Гончарова
Робота Миколи Гончарова
Робота Миколи Гончарова
Робота Миколи Гончарова

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні