"Марш рівності" в суботу у Києві не буде, бо міліція не може гарантувати безпеку

— 4 липня 2014, 21:09

Про це розповіла на брифінгу у Києві керівник громадської організацій "Інсайт "Олена Шевченко, повідомляє Інтерфакс.

"Ми заздалегідь подали заявку, щоб узгодити її з Київською міською адміністрацією та міліцією, але, на жаль, нам заявили, що міліція не зможе забезпечити безпеку проведення заходу та його учасників", - Олена Шевченко.

Вона підкреслила, що "Марш рівності" не планувався як гей-парад, про що писали ряд українських ЗМІ, і не мав би нічого спільного c форматом карнавалу, або будь-якого іншого розважального заходу.

"Це марш рівності всіх людей. Ми боремося проти будь-яких проявів дискримінації, в тому числі ЛГБТ-спільноти", - зазначила Олена Шевченко.

[L]У свою чергу виконавчий директор Amnesty International в Україні Тетяна Мазур вважає, що нова українська влада не пройшла тест на готовність забезпечувати рівні права для всіх верств суспільства, відмовившись забезпечити умови для проведення "Маршу рівності".

ВІДЕО ДНЯ

Раніше повідомлялось, що у рамках Міжнародного форуму-фестивалюь ЛГБТ "КиївПрайд2014" запланований "Марш рівності".

"Ми прагнемо того, щоб нашу ідентичність поважали так само, як ми поважаємо ідентичність інших. І головне: для цього ми не повинні її приховувати, томи прагнемо скористатися нашим правом на мірні зібрання та свободу слова", - йшлося в описі події на сайті КиївПрайд2014.

Реклама:

Головне сьогодні