Google інвестує 100 млн. доларів на європейські стартапи

— 10 липня 2014, 14:27

Про це в офіційному блозі компанії повідомив керуючий партнер Google Ventures Білл Маріс. Фонд буде базуватися в Лондоні і інвестувати в європейські стартапи, які вирішують проблеми в галузі охорони здоров'я, розробляють еко-та біотехнології і є інноваторами в розробці ПЗ, повідомляє AIN.ua.

Стартапам Google запропонує фінансування різного масштабу: від посівних інвестицій до десятків мільйонів доларів: усе залежить від потреб компанії в капіталі та її потенціалу. За словами Маріса, Google бачить хороший потенціал в проектах з Лондона, Парижа, Берліна, скандинавського регіону та за його межами.

За словами бізнесмена, звідти вже вийшли такі потужні проекти як SoundCloud, Spotify, SuperCell і багато інших. "Ми не можемо передбачити що буде винайдено через 10 років, але вже зараз ми бачимо, що у європейських стартапів дуже хороші перспективи", - вважає Маріс.

Інвестиційний підрозділ Google Ventures було запущено в 2009 році. З тих пір компанія проінвестувала 250 стартапів, включаючи Uber, Flatiron Health, Homejoy, Cloudera and Docusign. Найбільші інвестиції отримав Uber, який створив мобільний додаток для пошуку, виклику та оплати таксі або приватних водіїв - в розвиток проекту Google вклав 258 млн. доларів США.

Реклама:

Головне сьогодні