Британія визнала помилкові відмови у видачі віз українцям

— 11 липня 2014, 15:06

Про це заявив в ефірі "Громадського телебачення" міністр Великої Британiї у справах Європи Девiд Лiдiнгтон, який перебував з візитом в Україні.

Як повідомляла "Європейська правда", в останні місяці з’явилися повідомлення про безпідставні відмови Британії візовим аплікатам з України. Зокрема, в червні відмову отримала група з десяти лікарів, в тому числі чотирьох професорів, які їхали на симпозіум у Саутгемптон.

"Мені повідомили, що в даному конкретному випадку з відмовою вченим, які їхали до Британії, вже ухвалене рішення відшкодувати їм візовий збір. Я думаю, це саме по собі є визнанням, що в даному випадку система могла б спрацювати краще", - прокоментував міністр цей випадок.

З його слів випливає, що причиною відмови стала помилка консульського співробітника. "Навіть доброчесні працівники консульства можуть робити помилки, бо вони люди", - пояснив Девiд Лiдiнгтон.

Як відомо, однією з причин "сумнівних" відмов експерти називають той факт, що Британія припинила обробку візових анкет в Україні – тепер паспорти всіх заявників надсилаються у посольство Великої Британії у Варшаві. Надходили також повідомлення про проблеми інших аплікантів. Після публікацій ЄвроПравди ця проблема стала темою консультацій британських дипломатів з українською владою.

Пан Лідінгтон не виключив, що ця проблема буде вирішена системно. "Ми регулярно переглядаємо загальну візову політику щодо конкретних країн… І я знаю, що наш міністр внутрішніх справ вже вивчає можливість того, щоби деякі бюрократичні перешкоди були спрощені, і це полегшило б виконання правил для чесних відвідувачів", - сказав він.

Реклама:

Головне сьогодні