Киян навчать виживати в умовах військової агресії

— 17 липня 2014, 12:51

У столиці пройдуть курси з виживання для цивільних громадян в умовах блокади міста, артобстрілу та загальної військової агресії.

Перша група курсу розпочне своє навчання 28 липня. Про це повідомив координатор соціальної ініціативи "ВИЖИВИ в умовах військової агресії" Ігор Стефанюк.

"Лише за офіційними даними під час конфлікту в східних областях загинуло 478 цивільних громадян і понад 1400 поранені. Проте це тільки офіційні дані. Є ще люди, які з різних обставин не змогли звернутись до лікарень, а також зникли безвісти. Питання інформованості та розвитку навичок виживання у надзвичайних ситуаціях стає для населення вкрай актуальним", - підкреслює Ігор Стефанюк.

Серед лекторів курсу будуть колишні та чинні офіцери та інструктори спецпідрозділів. За їх допомогою учасники отримають знання для цивільних громадян із виживання у місті під час військових дій, диверсійної війни та блокади.

Крім того, учасники отримають необхідні медичні знання та ази бойової психології. В окремі модулі буде винесено напрацювання навичок поводження із вогнепальною зброєю та знань, як протидіяти їй.

"За різними оцінками, в Україні знаходиться близько 10 мільйонів одиниць вогнепальної зброї. У порівнянні зі статистичними даними — це по 65 рушниць, пістолетів та автоматів на кожні 100 людей від 14 до 64 років чоловічої статі. Тому ми переконані, що навички поводження з вогнепальною зброєю необхідно мати всім, кому небайдужа власна безпека та безпека своїх близьких", - зазначив координатор курсу Костянтин Коваленко.

Ще однією важливою частиною курсу стане напрацювання навичок поводження під час стихійних лих, зокрема у вогні. Навіть у мирний час у пожежах гине від 2500 до 3000 людей у рік, тому знання правил поведінки при пожежах та як гасити різні типи пожеж, стануть у нагоді кожному.

До курсів будуть допускатись не усі бажаючі.

Важливим фактором для відбору стане особиста мотивація людини, а також наявність лідерських рис, адже у надзвичайній ситуації саме люди, які володіють спеціальними знаннями, мають координувати дії цивільних.

Для більш якісного навчання кількість людей у кожному курсі обмежена і не перевищуватиме 20 осіб. З огляду на велику витратну частину проекту, зокрема необхідність купувати набої та орендувати значну кількість спецзасобів, курси будуть платні. Заощаджені від проекту кошти витрачатимуться на матеріальну допомогу військовослужбовцям, медикаменти для поранених та розвиток проекту.

Ініціатива "ВИЖИВИ в умовах військової агресії" передбачає і низку безкоштовних лекцій для всіх бажаючих.

Реклама:

Головне сьогодні