У Каліфорнії штрафуватимуть за надмірне споживання води

— 17 липня 2014, 17:32

Як повідомляє Інтерфакс із посиланням на Bloomberg, рада з контролю над водними ресурсами Каліфорнії схвалила надзвичайний захід, згідно з яким на власника житлової або комерційної нерухомості може бути накладено штраф до 500 доларів на день, якщо вода з политого газону буде стікати на вулицю або пішохідну доріжку.

Стягнення чекає і будь-якого мешканця Каліфорнії, якщо сопло шланга, яким він миє машину, не буде обладнано затвором.

Після трьох років рекордно низького рівня опадів на 80% території самого густонаселеного американського штату спостерігається небувала посуха. Запаси води опустилися на 45% нижче нормального рівня, а площа розораних земель в найбільшому сільськогосподарському регіоні країни скоротилася приблизно на півмільйона акрів (більше 200 тис. гектарів).

Посуха може викликати зростання цін на продукти харчування по всій країні, а фермери і судноплавні компанії готуються до зниження виручки на мільярди доларів.

"Це безпрецедентний захід, викликаний безпрецедентним характером самої посухи", - відзначає глава Ради з контролю над водними ресурсами Феліша Маркус.

У ряді населених пунктів Каліфорнії через скорочення запасів води були змушені обмежити її споживання і завозити бутильовану воду. Хоча на розведення похідних багать накладено заборону, площа пожеж збільшується через мільйони акрів сухого чагарнику. Зниження рівня річок загрожує поголів'ю лосося і райдужної форелі.

Реклама:

Головне сьогодні