Онук Жака-Іва Кусто побив рекорд діда

— 3 липня 2014, 10:20

Він провів підводній лабораторії "Акваріус" на глибині 19 метрів коло узбережжя Флориди 31 день – на добу більше за Жака-Іва.

У середу Фаб’єн із командою повернулися на суходіл, пише The Guardian.

У ході своєї експедиції 46-річний Фаб’єн Кусто знімав документальний фільм. Його команда досліджувала вплив кліматичних змін на корали.

Лабораторія "Акваріус", вага якої становить 81 тону, оснащена міні-кухнею, комп’ютерами, кондиціонером та системою підігріву води. Троє дослідників, зокрема Фаб'єн, постійно перебували під водою, решта мінялися.

"Дивовижно, наскільки я почувався мов удома. Але, гадаю, для людини, котра не любить замкнені простори, це було б набагато тяжче", - зізнався Кусто.

У 1963-му році Жак-Ів Кусто, щоби довести, що перенаселення планети колись змусить людей почати будувати собі оселі й під водою, провів 30 днів на підводній базі в Червоному морі.

Із початку 1950-х років Кусто вів океанографічні дослідження за допомогою судна "Каліпсо", орендованого за символічний 1 франк на рік.

Визнання прийшло до мандрівника в 1953-му, коли вийшла їхня з Фредеріком Дюма книга "У світі безмовності". Стрічка, знята за її мотивами, три роки по тому отримала "Оскар" та "Золоту пальмову гілку".

Реклама:

Головне сьогодні