Маленька перемога: після статусу у Facebook активісти відвоювали пішохідну частину у центрі. Фото

— 5 липня 2014, 17:55

За ніч журналістка через соцмережі організувала акцію, метою якої був демонтаж цих блоків, які заважають проходу на пішохідний місток і оглядовий майданчик навколо бізнес-центру на Дніпровському спуску.

Ось так був загороджений прохід на пішохідний місток. Фото Зої Звиняцьківської

Підійшовши до місця проведення акції о 10 ранку, активісти побачили свіжий напис "Ремонт мосту, прохід закритий" і нові блоки, які загороджували прохід до сходів і у двір.

Але це не зупинило активістів – зателефонувавши до Департаменту міського благоустрою, вони зареєстрували звернення за номером 46645. Згідно з процедурою, служба має розібратися з ситуацією протягом 5 днів.

Згодом до учасників акції вийшов Юрій Талпа, який відрекомендувався представником власника більшої частини будівлі бізнес-центру.

"Шлакоблоки - частина оборонних укріплень, - повідомив пан Талпа. - На нас ідуть з кийками, зброєю, машинами і ми обороняємося". Він пообіцяв, що блоки будуть прибрані сьогодні, а сходинки відновлені протягом тижня.

Згодом до акції приєднались близько 10 бійців Самооборони Майдану, вони висловили бажання поспостерігати за демонтажем шлакоблоків – о 12.20 приїхав евакуатор.

"Блоки демонтовані, табличка "Ремонт" перенесена до містка. Вільний прохід відкритий", - написала Зоя Звиняцьківська.

Маленька перемога небайдужих киян

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні