Навчальний рік для студентів І курсу на Донбасі розпочнеться пізніше

— 5 серпня 2014, 17:52

Про це повідомила перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун на брифінгу у вівторок, повідомляє прес-служба Кабміну.

Вона поінформувала, що з 36 тис. осіб у Донецькій і Луганській областях, зареєстрованих на зовнішнє незалежне оцінювання, менше 20 тис. змогли скласти ЗНО в інших регіонах: "Це значить, що близько 40% абітурієнтів з Донбасу не змогли з тих чи інших причин скласти зовнішнє незалежне оцінювання".

За її словами, у Донецькій та Луганській областях для вступників продовжено термін подачі документів до 15 вересня.

"Тобто, о 12 год. 15 вересня будуть оприлюднені списки тих, хто рекомендований до зарахування", - сказала Інна Совсун.

Вона додала, що кількість місць за державним замовленням, яка виділена на університет на кожну спеціальність, буде розподілена: 60% місць державного замовлення буде виділено для тих, хто буде йти вступати за результатами ЗНО, 40% - для тих, хто буде йти вступати за результатами вступних іспитів.

ВІДЕО ДНЯ

Водночас Совсун наголосила, що якщо до вересня ситуація на Донбасі не стабілізується, то міністерство готове масово переводити студентів на навчання в інші регіони.

На сьогодні, за її словами, масово переводять в інші регіони лише іноземних студентів. Також за індивідуальним зверненням переводять студентів з Донецької та Луганської областей, "якщо студент може знайти собі місце в іншому університеті, де є вивільнені бюджетні місця".

Реклама:

Головне сьогодні