Українець потрапив до фіналу Google Science Fair 2014

— 7 серпня 2014, 09:59

Ідея проекту "Шкільний презентаційний мікроскоп з віддаленим управлінням" народилася у Марка після того, як він дізнався, що в багатьох українських школах немає мікроскопів для вивчення курсу біології.

Свій мікроскоп він побудував на основі LEGO Technik і LEGO Mindstorm EV3. Управляти мікроскопом можна з будь-якого Android-пристрою по Bluetooth, а зображення можна транслювати за допомогою програми Google Hangouts. Марк зняв відео, в якому особисто представляє свій проект.

В число робіт фіналістів потрапили найрізноманітніші проекти: від допомоги людям з хворобою Альцгеймера до поліпшення стану навколишнього середовища за рахунок зменшення забруднення та портативного екологічного приладу з очищення води.

Юні українські вчені вже третій рік поспіль потрапляють до числа фіналістів конкурсу. Минулого року ними стали Микита Гордієнко з Києва у віковій категорії 13-14 років та Зеновія Швайка зі Львова у віковій категорії 17-18 років.

Конкурс Google Science Fair проводиться щороку. У вересні фіналісти поїдуть до штаб-квартири Google в Маунтін-В'ю, Каліфорнія. Там вони представлять свої проекти суддям, конкурс буде йти у вікових категоріях 13-14 років, 15-16 років і 17-18 років. Головний приз: грант 50 тис. доларів на навчання, десятиденна поїздка на Галапагоські острови в складі експедиції National Geographic, можливість побувати на космодромі Virgin Galactic і багато іншого.

Реклама:

Головне сьогодні