У Британії обрали Кота року

— 10 серпня 2014, 10:54

Журі конкурсу National Cat Awards обирало переможців з-поміж сотень тварин.

Про це пише The Daily Mail.

У номінації "Геройський кіт" найкращою визнали 15-річну Клео. На щастя, вона опинилася поруч, коли в її господаря Річарда Дженкінса стався інфаркт. Кішка помчала на перший поверх, де знаходилася його дружина. Вона несамовито гасала сходами вгору-вниз, аж поки здивована жінка не пішла за нею. Швидка прибула вчасно, і Річарда врятували.

Суперниками Клео були кіт Смагл, котрий накинувся на хлопчаків, які кривдили його 5-річного хазяїна, та Слінкі Малінкі, котрий стукав у вікно до сусідів, кличучи людей на допомогу своїй хазяйці Джанет. Жінка, яка приймала морфін через болі в спині, випила надто велику дозу та знепритомніла.

У номінації "Найнеймовірніша історія" переміг 20-річний Нельсон. Коли він був котеням, рибалка виловив його з моря, куди тваринку, разом із братами й сестрами, кинули в зав'язаному мішку. Після зустрічі з жорстокими підлітками в кота лишилося лише одне око. На початку 2014-го ветеринари діагностували в Нельсона невиліковну хворобу серця, проте він шокував їх своєю енергійністю та волею до життя.

Нельсон став і "Національним котом року".

"Найтурботливішим котом" проголосили 3-річного Еліаса, чий господар Джек є колишнім військовим, що потерпає від посттравматичного розладу. Еліас, на відміну від більшості котів, що гуляють самі по собі, намагається весь час бути поряд із Джеком, коли тому кепсько. Як зізнається чоловік, саме цей кіт допомагає йому забути жахіття війни.

"Неймовірний урятований кіт" – це рудань Легз, у якого лише три лапи. Він є талісманом одного з лондонських пабів, і люди спеціально приїздять до нього з іграшками та смаколиками. Чимало відвідувачів зізнаються, що саме Легз надихнув їх і собі взяти кицю з притулку.

Реклама:

Головне сьогодні