Біо-батьки "сурогатного" хлопчика з синдромом Дауна згодилися його забрати

— 12 серпня 2014, 12:45

57-річний Девід Фарнел та його жінка Венді, котрі після розголосу історії 7-місячного Геммі, проти своєї волі стали "зірками" світових ЗМІ, також вимагатимуть повернення своїх грошей.

Вони вважають винною агенцію-посередника, котра не подбала про вчасну діагностику генетичного розладу в плоду. Тоді сурогатній мамі можна було б зробити аборт, пишуть "NY Daily News" із посиланням на інтерв'ю Фарнелів австралійській програмі "60 Minutes".

"Батьки хочуть, аби їхні діти були здорові… Це вже була пізня стадія вагітності, коли ми взнали, що у хлопчика синдром Дауна… Вони (агенція-посередник) надіслали нам звіти, але вони не провели ранньої перевірки", - крізь сльози бідкався Девід.

"Ми сумуємо за нашим маленьким хлопчиком", - запевнив чоловік.[L]

Як відомо, подружжя забрало до Австралії лише здорову сестричку Геммі, Піпу. До журналістів кілька тижнів тому звернулася сурогатна мати Паттарамон Чанбуа, котра досі піклується про хлопчика. Історія набула розголосу і добрі люди зібрали на лікування Геммі вже понад 235 тисяч доларів.

Паттарамон Чанбуа, яка спочатку намагалася змусити біо-батьків забрати своє маля, тепер передумала. Навпаки, вона хоче повернути собі й маленьку Піпу.

Між тим австралійські соціальні служби в справах дітей взялися за вивчення справи Фарнелів. З'ясувалося, що в 1997-му році Девід був засуджений за педофілію. Соціальні служби вирішать, чи зможе він та Венді надалі піклуватися про дітей.

Нагадаємо, випадок Геммі змусив світові ЗМІ заговорити про зворотній бік "фертильного туризму", що процвітає в бідних країнах, зокрема в Таїланді.

Реклама:

Головне сьогодні