15-річний винахідник оборонного приладу відмовився від навчання в Німеччині, щоб допомогти українській армії. Відео

— 20 серпня 2014, 10:19

Хлопець працює над приладом, здатним зменшити людські втрати під час наступів. Прилад може визначати позицію супротивника та напрямок наступу.

Як йдеться у сюжеті ТСН, зараз його ідеї і талант більше потрібні рідній державі - так по-дорослому вирішив 15-річний Борис Чубін. Він відмовився від елітної німецької гімназії, хоч давно мріяв про навчальний заклад з базою для експериментів. Юний винахідник отримав грант, прийняти його вже була готова німецька гостьова родина.

В березні цього року його зарахували до гімназії, але він залишився в Україні. "Я – громадянин України, в цьому році буду отримувати паспорт. І я подумав, що це мій обов'язок – допомогти країні в цій складній ситуації. Якби я поїхав, то це було б зрадою", - каже винахідник Борис Чубін.

Роботу над приладом Борис та його науковий керівник розбили на п'ять етапів. Зараз працюють над другим. До консультацій залучають військових фахівців. За умови достатнього фінансування розробок прилад може бути готовий вже за півроку.

"Ми вирішили створити прилад, який буде відслідковувати геопозицію та фізично важливі показники в кожного з солдатів і на основі цих даних можна буде швидко приймати рішення про зміну дислокації військ, про зміну тактики, зміну ведення бою, а після нього – аналіз тактичних помилок", - розповідає науковий керівник Ігор Богун.

Подробиці щодо принципів роботи приладу винахідник поки що тримає в секреті, як і належить оборонному проекту. Розповідає лише, що веде дослідження. використовуючи знання з медицини, географії, топографії, фізики, математики, логіки, військової справи. Він твердить, що ідею не продасть ні за які гроші, проект має бути реалізований лише в Україні.

Реклама:

Головне сьогодні