Google збирається запровадити дитячі акаунти?

— 20 серпня 2014, 11:42

Як пише Інтерфакс із посиланням на Financial Times, в компанії вважають, що таким чином батькам буде простіше стежити за дітьми і обмежувати їхній доступ до того чи іншого контенту.

В теорії, інтернет-компанії, включаючи Google і Facebook, не пропонують послуги особам, які не досягли 13 років, у зв'язку зі складністю американського законодавства у цій сфері. На практиці ж у них немає жодної можливості зрозуміти, хто користується їх сервісами в анонімному режимі.

У США діє закон про захист інформації про дітей в інтернеті (Children's Online Privacy Protection Act, COPPA), що приписує компаніям отримувати згоду батьків перш ніж зберігати дані їхніх дітей, і регулюючий, яку інформацію можна використовувати в рекламних цілях.

Раніше Facebook подала заявку на отримання патенту на систему реєстрації користувачів молодше 13 років через надання посилання на сторінку одного з батьків, яка потім перевіряється, і після успішного підтвердження батьки отримують можливість відслідковувати активність своєї дитини в соцмережі. Представник компанії підкреслив, що патент не означає, що компанія має намір ввести таку функцію.

Між тим, близькі до керівництва Facebook джерела відзначали, що надання доступу до сайту для тих, хто не досяг 13-ти років не суперечить філософії компанії, і від такого кроку її утримує тільки закон COPPA.

Реклама:

Головне сьогодні