Навчальний рік у Луганську відкладено, школи відкриються у Щасті

— 27 серпня 2014, 12:59

Однак школи відкриються у місті Щастя, сказала заступник міського голови Марина Воротнікова, повідомляє прес-служба Луганської міськради.

"У результаті обстрілів і потрапляння снарядів у Луганську були зруйновані й серйозно ушкоджені будівлі понад половини шкіл міста. На даний момент бойові дії тривають, проведення відбудовних робіт, а також підготовка до початку нового навчального року неможливі", - констатують у міськраді.

Воротнікова наголосила, що "здоров'я і життя дітей – головний пріоритет у житті батьків".

"Ми не маємо права наражати дітей на небезпеку й невиправданий ризик і починати навчальний рік в умовах неперервних збройних протистоянь, коли багато шкіл зруйновано", - сказала вона.

"Крім того, немає можливості гарантувати дотримання хоч якихось санітарно-епідеміологічних норм за відсутності протягом тривалого часу світла й води. У зв'язку з цим 1 вересня школи міста не відчинять свої двері для учнів", - додала заступник мера Луганська.

Воротнікова повідомила, що луганські школярі, які виїхали за межі зони АТО, мають право подати відповідні заяви і з 1 вересня почати навчальний рік у школах, розташованих у місцях їх нинішнього перебування.

Реклама:

Головне сьогодні