Тест

В українському інтернеті з'явилася інтерактивна карта зруйнованих об'єктів АТО

Тут біженці можуть дізнатися долю свого будинку, офісу або інших будов - усі об'єкти з коментарями про їх поточний стан нанесені на інтерактивну карту, пише AIN.ua.

Також їх можна відсортувати за місцем розташування або категорії об'єкта - житловий будинок, промисловий об'єкт, школа, лікарня і т.д.

Проект ініційовано громадською організацією "Громадянська ініціатива" з метою дати громадянам України можливість оцінити масштаби руйнувань на сході

Серед об'єктів, зруйнованих в ході бойових дій - церкви, дитячі сади, лікарні, школи. Також постраждало дуже багато житлових будинків. Тому реєстр стане корисний тим людям, які виїхали із зони АТО, втратили зв'язок і хочуть дізнатися, як йдуть справи з їхнім будинком, соціальними чи промисловими об'єктами рідного міста.

Всі зібрані дані знаходяться у відкритому доступі для громадян. Також користувачі, які володіють інформацією, можуть внести її в реєстр, заповнивши форму на сайті. Для внесення об'єктів до реєстру потрібні такі відомості: адреса об'єкта, короткий опис об'єкта, опис збитку із зазначенням дати нанесення ушкоджень, що підтверджують фото або відеоматеріали.