На викладача Могилянки напали і жорстоко побили

— 24 вересня 2014, 14:01

Як зазначається у прес-релізі Науково-дослідного центру візуальної культури, близько 19.15 на трамвайній зупинці біля входу до станції метро "Контрактова площа" невідомі у камуфляжній формі раптово напали на Василя Черепанина і почали жорстоко бити на очах у перехожих.

Міліція прибула із великим запізненням, тож нападників не було затримано.

Василь Черепанин дістав важкі тілесні ушкодження – численні забої та переломи кісток обличчя.

Він пов’язує цей напад зі своєю професійною діяльністю.

Василь Черепанин – кандидат мистецтвознавства, викладач кафедри культурології НаУКМА. Керівник Центру візуальної культури, редактор журналу "Політична критика".

ВІДЕО ДНЯ

Організатор численних наукових конференцій, публічних дискусій та художніх виставок.

Серед останніх подій, співорганізованих Василем Черепанином – міжнародна конференція Ukraine: Thinking Together за участі Тімоті Снайдера, Івана Крастева, Агнєшки Холланд, Пола Бермана та інших провідних інтелектуалів світу, а також серія заходів під час "Відкритого університету Майдану".

Як зазначається у релізі, "в той час, коли проти України здійснюється військова агресія, агресивні молодики, начепивши військову форму, здійснюють беспрецедентно жорстокий напад на університетського викладача в центрі столиці".

"Безпідставні та абсурдні звинувачення в "сепаратизмі", що лунали на адресу Василя Черепанина з боку нападників, використовуються агресивними невігласами для нав’язування суспільству власної ідеології ненависті та боротьби з будь-якими проявами критичної думки", - йдеться у релізі Центру візуальної культури.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні