Волонтери збирають кошти на відновлення помешкань на сході. Відео

— 29 вересня 2014, 16:03

Волонтери вирішили допомогти тисячам людей зі сходу, які залишились без домівок, або їхнє житло й близько не готове до початку опалювального сезону.

Задум простий - відбудовчий табір на Східній Україні.

"Ми маємо натхненних хлопців та дівчат, громадські організації, які нас підтримують у пошуку нових добровольців. Також ми співпрацюємо з Церквою, яка дає нам житло, однак, нам бракує будматеріалів (шурупи, гіпс стартовий, дюбелі, гіпсокартон, скло, шифер), спецодягу та інструментів для проведення відновлювальних робіт", - йдеться у поясненні проекту "Табір на Донбасі", який збирає кошти на "Спільнокошті".

Ціль табору "Будуймо Україну разом" – не лише відновити стіни, вікна і дахи, але й залучити місцевих людей до колективної праці на благо громади свого міста чи села.

Програма табору включає не лише проведення інженерно-будівельних робіт, але й культурні та освітні заходи задля поєднання Сходу та Заходу у вирішенні спільної проблеми.

Проект планується на базі благодійної організації "Львівська освітня фундація", яка протягом трьох років активно працює у напрямку "Схід-Захід" і прагне зменшити соціальні та ментальні відстані між жителями різних частин країни.

Щодо будівельних робіт, у серпні волонтери вже проводили ремонт 5-ти житлових об’єктів у місті Краматорськ та селі Семенівка. На це команді вистарчило трьох днів, тому зараз вони сподіваються, що місяць спільної роботи принесе значні результати.

Не лише руками, але й головою та у гарній компанії - так можна охарактеризувати одним реченням роботу нашого табору. Зранку ми - на будівництві, а ввечері - ділимося досвідом роботи з громадами у дружній атмосфері.

Реклама:

Головне сьогодні