Кіноспільнота вимагає призначити директором Центру Довженка Івана Козленка

— 13 жовтня 2014, 12:11

Крім того, вони вимагають провести радикальні реформи в Центрі, викладені в його концепції розвитку, йдеться на офіційному сайті центру.

Цей лист, під яким наразі зібрано підписи Романа Балаяна, Сергія Лозниці, Сергія Тримбача, Андрія Халпахчі, Дениса Іванова та інших, є реакцією кінематографістів на заяву Івана Козленка про намір покинути посаду в Центрі Довженка через призупинення конкурсу на посаду генерального директора, оголошеного Мінкультом в червні цього року, та зменшення на третину фінансування Центру, запроваджене в липні.

Нагадаємо, що на вимогу загальних зборів колективу Центру Довженка, провести відкритий конкурс на посаду генерального директора, Мінкульт оголосив конкурс 26 червня. Після подачі документів претендентами, в серпні за результатами першого туру експертна комісія визначила двох претендентів, які проходили до другого туру, що мав бути проведений включно з захистом проектів в середині вересня.

Як стало відомо згодом, конкурс був скасований відповідно до ухвали суду про незаконність його проведення, винесеної за позовом чинного в.о. генерального директора Центру Вероніки Федорчук.

Реклама:

Головне сьогодні