Тест

Дівчинка-трансгендер, президентські дочки та лауреатка Нобеля: найвпливовіші тiнейджери року

Список представлений на сайті Time, де пропонується проголосувати за фігурантів рейтингу.

Моне Девіс, 13 років

Фото Моне Девіс нещодавно прикрасило обкладинку журналу Sports Illustrated. 13-річне дівча зі своїм "убивчим кидком" стало сенсацією цьогорічного Чемпіонату США з бейсболу малої ліги, хоча її команда – Philadelphia’s Taney Dragons врешті вилетіла.

Саша Обама, 13 років та Малія Обама, 16 років

Увага світу до цих дівчаток прикута, відколи їхній тато висунув свою кандидатуру на посаду президента США. Сашу вже можна назвати іконою стилю: після того, як її сфотографували у светрику з єдинорогом, такі ж одежини ASOS за кілька днів розхапали, мов гарячі пиріжки.

Кірнан Шіпка, 14 років

Юна американка дебютувала на телеекрані, коли їй було 5 років. Відтоді її персонаж у серіалі "Божевільні" "виріс" в одного з основних та приніс Кірнан славу. Журнал People нещодавно проголосив її однією з найстильніших зірок.

Джазз Дженнінгз, 14 років

До 5 років Джазз жила як хлопчик. Свою історію вона описала в книзі для дітей "Я – Джазз".

"У мене був мозок дівчинки, але тіло – хлопчика… Це називається трансгендер. Я народилася такою", - говорить вона.

Джазз Дженнінгз написала книжку для дітей

Флінн МакГері, 15 років

Його однолітки досі копирсаються у своїх тарілках, вибираючи "несмачні" овочі, а Флінн уже є модним кухарем. Ультрасучасна кухня хлопця облаштована просто в його кімнаті. Удома в Флінна – клуб для гурманів Eureka, де дегустаційне меню коштує 160 доларів із людини. Фото МакГері з'явилося на обкладинці New York Times, він готував для телеглядачів у шоу Today. Мета амбітного юнака, звісно ж, відкрити найкращий на планеті ресторан.

Ерік Фінмен, 15 років

Ерік створив вебсайт Botangle.com, де учні та вчителі можуть знаходити цікаву інформацію, яка не входить до звичайної шкільної програми.

У Фінмена є домовленість із батьками: якщо до 18 років він устигне заробити свій перший мільйон, вони не силуватимуть його вступати до коледжу.

Неш Грієр, 16 років

Він називає себе королем соціальної інтернет-платформи Vine і має рацію - у нього понад 9,6 мільйонів фолловерів. Щоправда, одне з комедійних відео, створених Грієром, стало приводом для скандалу через гомофобський жарт.

Ріко Родрігес, 16 років

Ріко - зірка американського серіалу "Сучасна сімейка". Зараз триває 6 сезон ситкому, а до 8-го заробітки хлопця зростуть до 115 доларів за епізод.

К'яра Джадж, 16 років, Імер Хікі, 17 років та Софі Хілі-Тау, 17 років

Це тріо повезло до рідної Ірландії гран-прі конкурсу Google Science Fair. Дівчатка відкрили бактерію Diazotroph, котра може бути використана для збільшення врожаїв та подолання голоду на планеті.

К'яра, Імер та Софі, ймовірно, знайшли спосіб подолати голод

Шон Мендес, 16 років

Його кавери на відомі хіти завоювали визнання користувачів Vine та привернули увагу студії, яка уклала з хлопцем першу угоду. Його дебютний сингл Life of the Party зробив Мендеса наймолодшою зіркою, котра відразу потрапила до Топ-25 та Billboard Hot 100.

Джейден Сміт, 16 років

Син відомого актора Вілла Сміта виріс у променях його слави та час від часу грав у кіно. Проте не так давно хлопчина зажив власної популярності та прізвиська "Кофуцій інтернет-доби". Своїми мудрими висловами на кшталт "Будь-що, що ви бачите у будь-якому журналі – фальшивка", "Ненавидіть мене, любіть мене, байдуже, я все одно займаю час вашої душі" Джейден ділиться в Twitter.

Бекі Джі, 17 років

Ребеку Марі Гомес, яка співає з 9 років, нарешті помітили завдяки каверам, які вона викладала на сайт YouTube. Її композиція Shower цього літа опинилася на верхівках чартів понад дюжини країн та увійшла до двадцятки хітів США.

Сальма Какар, 17 років

Сальма – лідерка афганської національної команди велосипедисток. Її мрія – із прапором рідної країни в руках виступити на Олімпійських іграх та довести світові, чого можуть досягти жінки Афганістану.

Лорд, 17 років

Новозеландська співачка цього року здобула дві статуетки "Греммі", а її дебютний альбом Pure Heroine став платиновим.

У свої 17 Лорд має дві нагороди "Греммі"

Лідія Ко, 17 років

У рейтингу найсильніших гольфісток світу Лідія посідає третю сходинку.

Хлоя Грейс Морец, 17 років

Дівчина вже встигла знятися в кількох десятках картин, зокрема глядачі згнають її за такими стрічками як "500 днів літа, "Пипець" та "Похмурі тіні".

Кайлі Дженнер, 17 років та Кендалл Дженнер, 18 років

Дівчатка стали відомі завдяки реаліті-шоу Keeping Up With the Kardashians. Кайлі робить перші кроки в модельному бізнесі, а Кендалл випустила власну лінію продуктів для нарощування волосся.

Малала Юсуфзай, 17 років

Два роки та один день по тому, як стрілець Талібану спробував убити Малалу, коли вона їхала до школи, пакистанська активістка, борець за права жінок на освіту отримала Нобелівську премію миру, ставши наймолодшим її лауреатом за всю історію.

Малала Юсуфзай - цьогорічна лауреатка Нобелівської премії миру

Рейчел Фокс, 18 років

Зірка серіалу "Відчайдушні домогосподарки" крім акторства пробує себе в трейдінгу та веде блог, у якому розповідає тiнейджерам про фінанси.

Бетані Мота, 18 років

Фешн- та б'юті-блогер має канал на YouTube та понад 7 мільйонів підписників. На рекламі вона заробляє 500-760 тисяч доларів на рік. Нещодавно в Бетані вийшов перший сингл.

Джошуа Вонг, 18 років

Юнак, чиє фото нещодавно з'явилося на обкладинці Time, став обличчям протестів молоді Гонгконгу. Для когось Вонг – символ надії, у Китаї ж багато хто вважає його екстремістом, який кидає виклик порядку.

Остін Махоун, 18 років

7 мільйонів фолловерів у Twitter допомогли Остінові очолити новий рейтинг Billboard, до якого потрапляють пісні, найбільш жваво обговорювані в Інтернеті.

Співак Остін Махоун

Таві Гевінсон, 18 років

Актриса, співачка та письменниця має ще й інтернет-магазин одягу для дівчаток – Rookie.

Меган Грассел, 19 років

Бізнес-імперія Меган почалася з того, що вона повела 13-річну сестричку до крамниці, щоби купити тій бюстгалтер. Грассел шокувала надмірна сексуалізація білизни, яка пропонується сучасним підліткам. Дівчина створила компанію Yellowberry, яка робить комфортні речі веселих кольорів. Щоби розпочати свою справу, Меган зібрала 42 тисячі доларів на Kickstarter, хоча збиралася – лише 25 тисяч.

Трой Сіван, 19 років

Зірка фільму "Люди Ікс: Початок. Росомаха" заявив про себе і в музичній галузі. Почасти завдяки майже трьом мільйонам підписників на YouTube міні-альбом Троя TRXYE став лідерм із продажів на iTunes.