Російські студенти будуть будувати керченську переправу?

— 31 жовтня 2014, 09:58

Таким чином, в "Росавтодор" планують "продовжити традицію залучення студентських будівельних загонів до великих інфраструктурних проектів: останній з них - олімпійське будівництво, пише Крим.Реалії.

"Поки незрозуміло, скільки необхідно буде залучити студентів і чи буде це оплачувана робота або, можливо, ми організуємо просто як студентську практику", - сказав керівник агенції Роман Старовойт.

За його словами, "навряд чи студентів допускатимуть до висококваліфікованої роботі, швидше за все, вони будуть задіяні в монтажних та інженерних роботах, все залежатиме від віку та курсу студентів". "Когось можна буде залучити до більш серйозної роботи, а зовсім юні студенти зможуть допомогти нам некваліфікованою роботою на будівництві", - зазначив Старовойт.

Він вважає, що "в будь-якому випадку участь в такому проекті допоможе професійному майбутньому студентів і прикрасить їх портфоліо".

На олімпійському будівництві студентам платили по різному - 20-50 тис рублів на місяць (6-15 тис. грн.). Тоді з 17 тисяч охочих організатори Олімпіади відібрали півтори тисячі осіб, у тому числі з країн, що входили до складу Радянського Союзу. Студенти залучалися на оплачувану роботу з їх майбутньої спеціальності.

Більше того, акцент планується зробити не тільки на будівельні і дорожні спеціальності, але саме на тих студентів, які вивчають будівництво мостів. Відомо, що до керченського будівництва підключать кримських студентів.

Реклама:

Головне сьогодні