Члени Кабміну віддадуть місячну зарплату родині режисера Сенцова

— 12 листопада 2014, 14:32

Про це повідомив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні Кабміну.

"Вчора багато членів уряду були на прем’єрі українського фільму "Поводир", який знято геніальним режисером Лесем Саніним і який номіновано на "Оскар", - розповів він.

"І Лесь, і вся трупа публічно сказали, що цей фільм присвячується Олегу Сенцову. Український режисер, який за політичною мотивацією заарештований російськими спецслужбами і російським режимом", - зазначив Яценюк.

Він констатував, що "сім’я Олега перебуває у дуже важкому матеріальному становищі: там двоє діток і фактично нема за що жити".

"Тому уряд прийняв рішення – не як уряд, а як прості громадяни, як люди – перерахувати сім’ї (Сенцова) місячну зарплату", - повідомив прем’єр

"Уряд прийме рішення про виділення щомісячної грошової допомоги сім’ї Олега Сенцова", - заявив він.

"Також я прошу Міністерство юстиції разом із Міністерством соціальної політики підготувати проекти рішень по Надії Савченко і по інших в’язнях, які заарештовані російським режимом. Щоб допомогти родинам, допомогти людям", - додав Яценюк.

Він наголосив, що це – "також пріоритетне питання у зовнішній політиці".

"Це наші громадяни, які арештовані Російською Федерацією без будь-яких на те підстав. І наші громадяни повинні бути відпущені. І Сенцов, і Савченко, і всі інші, хто по абсолютно за політично вмотивованими, надуманими і авторитарними звинуваченням перебуває у застінках у Росії", - сказав Яценюк.

Як відомо, кінорежисера Олега Сенцова 11 травня в Сімферополі затримали співробітники ФСБ. Згодом його було доправлено до московської в'язниці "Лефортово".

28 травня, директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс повідомив, що 27 травня українська сторона одержала від РФ ноту, в якій стисло інформується, що українці підозрюються в організації терористичної діяльності, підготовці злочинів, незаконному придбанні і носінні зброї.

Він наголосив, що Україна вимагає звільнити своїх громадян, оскільки злочини, які їм інкримінуються, є "абсолютним абсурдом".

Перебийніс заявив, що Консульський відділ Посольства України в РФ направив додатковий запит ФСБ Росії про надання дозволу на зустріч Сенцова і ще двох затриманих українців з консульським працівником.

У понеділок, 7 липня Лефортовський суд Москви продовжив до 11 жовтня утримання під вартою українського режисера.

16 липня Європейський суд з прав людини комунікувати скаргу і зажадав від влади Росії до 18 липня подати інформацію про кримінальну справу стосовно українця.

Реклама:

Головне сьогодні