Батьки вважають соцмережі найбільшою небезпекою для дітей у Інтернеті

— 12 листопада 2014, 18:43

Такі результати дало опитування, проведене в Сполучених Штатах організацією Family Online Safety Institute (FOSI).

Про це пише The Guardian.

53% респондентів підтвердили, що їхні діти мають власні аккаунти в соцмережах. Три чверті з них зізналися, що залогінювалися в них, щоби почитати, що пише син чи дочка.

Як зазначив представник FOSI Джон Ханлі, батьків турбує, що їхні нащадки викладатимуть в Інтернет особисту інформацію, якою ділитися не можна.

"Оскільки чимало батьків моніторять онлайн-активність своїх дітей та впевнені в тому, що можуть це робити, рівень активного нагляду за онлайн-активністю дітей та впевненість дорослих у тім, що вони здатні це робити, знижується по мірі того, як дитина дорослішає", - констатували дослідники.

76% мам і татусів переживають, що їхні нащадки натраплять в Інтернеті на шкідливий або непідходящий для їхнього віку контент. Також вони побоюються, що онлайн-активність сина чи дочки можуть відстежувати якісь компанії в маркетингових цілях.

69% тривожить, що діти можуть спілкуватися з незнайомими людьми.

71% батьків, чиї діти мають смартфони чи інші мобільні телефони, запевнили, що перевіряють вхідні та вихідні повідомлення. 45% встановили обмеження щодо кількості повідомлень, які може надіслати дитина.

Реклама:

Головне сьогодні