79% офісних працівників в Україні люблять своїх колег - дослідження

— 18 листопада 2014, 10:27

79% офісних працівників в Україні все-таки люблять своїх колег. Про це йдеться у дослідженні кадрового порталу Hh.ua.

Це пояснюється тим, що в кожній четвертій компанії співробітники змогли лишитися поза політикою. Ще в 44% офісів однаково оцінюють ситуацію, а тому навіть більше згуртувалися довкола подій, що відбуваються. Іншими словами, події минулого року й активне обговорення соціальних потрясінь на роботі в більшості випадків не стали приводом для конфліктів і негативного ставлення між колегами.

У 2013 році приводом для теплих почуттів на роботі передусім була дружба між колегами. Тепер багато хто зближається з колегами у процесі вирішення робочих питань. У 2013 році 38% опитаних, до друзів по роботі ставилися з особливою теплотою. Через рік таких стало 24%. А ось тих, кого зближує робочий процес, стало 27% у порівнянні з 21% в 2013. Також виросла кількість лояльних до всіх або до більшості колег (з 20% до 26%).

Серед тих, хто не любить своїх колег, 38% взагалі не вважають, що співробітників треба любити. Ще 29% могли би виявляти емоції, якби їх пощастило працювати в більш приємному колективі. Цікаво, що кожен десятий у відсутності довірчих стосунків звинувачує інших. І в кожній десятій компанії просто не заведено показувати свої почуття на роботі.

В опитуванні взяли участь 1476 респондентів.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні