Протягом тижня до конкурсу "Військова справа" у Вікіпедії створили 279 статей

— 18 листопада 2014, 17:40

Як йдеться у повідомленні організації, таким чином було побито рекорд усіх попередніх конкурсів, які проходили в українській Вікіпедії.

Нагадаємо, кожну статтю, створену у рамках конкурсу, оцінює журі з досвідчених "вікіпедистів" за визначеною системою. Чим якісніша стаття, тим більше балів вона отримує, і автори, які у підсумку наберуть найбільшу кількість балів, отримають призи.

Організатори зазначають, що поширення інформації про військову справу є дуже важливим у нинішніх умовах — і Вікіпедія є одним з ресурсів, куди люди звертаються за інформацією, яка їх цікавить. Тому наявність у ній якісних статей про військову справу є вкрай необхідною.

До конкурсу може долучитись кожен охочий. Для цього необхідно зареєструватися в українській Вікіпедії, ознайомитися з умовами конкурсу та вимогами до статей у Вікіпедії. Також для учасників конкурсу складено приблизний перелік статей, які можуть бути створені під час конкурсу, хоча можна також пропонувати свої теми.

Конкурс статей "Військова справа" проводить ГО "Вікімедіа Україна" за сприяння батальйону територіальної оборони "Донбас" Семена Семенченка.

Статті можуть мати різноманітну тематику у межах поняття "Військова справа", але вони мають ґрунтуватися на авторитетних джерелах, уникати плагіату та дотримуватись нейтральної точки зору — такими є загальні вимоги Вікіпедії.

Реклама:

Головне сьогодні