Українці менше почали читати своїм дітям - дослідження

— 10 грудня 2014, 13:19

Такими є результати соціологічного дослідження "Читання книг в Україні-2014", підготовленого компанією GfK Ukraine.

Так, протягом року в Україні знизилася частка сімей з дітьми до 15 років, в яких батьки прочитали дитині хоча б одну книжку: з 28% до 23%. Книговидавці підтверджують: зменшився реальний обсяг ринку в сегменті книжок для дітей та юнацтва.

Крім того з'ясувалося, що Україні в 2014 році і самі діти читали менше, ніж у 2013. Частина дітей до 15 років, які в році, що минає прочитали хоча б одну книгу знизилася на 13% порівняно з минулим роком. Загальна кількість прочитаних дітьми книг зменшилася більш ніж на 60%.

Загалом, обсяг ринку дитячої літератури в році, що минає виріс попит на дитячі книги українською мовою. Якщо книга видана двома мовами - російською та українською, то україномовна версія твору стабільно випереджає російськомовне видання в нашому ТОПі продажів.

Не втратила своєї актуальності і "розумна" дитяча література "подвійний адресації": дитячі енциклопедії, розвиваючі видання з оригінальним авторським контентом, які підходять і для малюків, і для школярів, і для їхніх батьків.

Серед причин, за якими діти не читають: відсутність культури читання в сім'ї, переорієнтація особистого часу на інтернет, телебачення, комп'ютерні ігри, зниження моди на читання серед молоді.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні